Plan een afspraak
100% vrijblijvende, gratis offerte op maat!
Transparante werkwijze van ElektricienProf
Zo gaan onze elektriciens te werk.
Telefonisch contact
Tijdens telefonisch contact en adviesgesprek nemen wij de situatie met u door.
U kunt ons 7 dagen per week bereiken op:
085-0609107.
Offerte op maat
Indien nodig stellen wij voor u een offerte op, zo weet u precies waar u aan toe bent.
Als u foto's wilt uploaden kunt u gebruik maken van onze afspraakformulier.
Opdracht uitvoeren!
Akkoord? Onze elektriciens voeren de werkzaamheden zorgvuldig voor u uit.
Uiteraard krijgt u na de werkzaamheden van ons een factuur en bewijs van betaling.
Daarom kies je voor ElektricienProf als jouw elektricien
Bij ons kun je terecht voor elke elektra klus die je maar kunt bedenken. Of het nu gaat om het aanleggen of renoveren van elektrische systemen, of het oplossen van storingen, wij staan altijd voor je klaar. Zowel particuliere als zakelijke klanten kunnen bij ons terecht, dus twijfel niet om contact met ons op te nemen. Bij ElektricienProf vind je de beste elektricien voor jouw behoeften. Hier lees je waarom wij de juiste keuze voor je zijn!
Kwaliteitsgarantie
Werkzaamheden worden altijd volgens hoge normen uitgevoerd. Jouw tevredenheid en de kwaliteit van ons werk staan voorop.
Ervaren vakmensen
Jarenlange ervaring in diverse elektra klussen. Onze elektriciens leveren vakwerk door hun uitgebreide kennis en ervaring.
Geen verborgen kosten
Heldere en transparante prijsstelling. Je weet precies waar je aan toe bent zonder verrassingen achteraf.
Snelle service
Wij komen zeer snel bij je op locatie. Wij begrijpen dat tijd essentieel is bij elektrische problemen en handelen snel.
24/7 Beschikbaarheid
Altijd bereikbaar voor noodgevallen, dag en nacht. Wij zorgen ervoor dat je snel geholpen wordt, ongeacht het tijdstip.
Deskundige advies
Professioneel advies over je elektrische installaties. Wij helpen je bij het maken van de beste keuzes voor je situatie.
Johan Ruijgrok
★★★★★
Uitstekende installateur. Ze zorgen ervoor dat alles perfect recht en waterpas wordt geplaatst, hebben uitgebreide kennis van elektriciteit, en hun monteurs zijn netjes en professioneel.
Marijke Lok
★★★★★
We zijn uitstekend geholpen en helemaal tevreden met het resultaat. Voor dit project, het aanleggen van een nieuwe groep voor een hele verdieping, is alles keurig en professioneel uitgevoerd.
R.T. Harris
★★★★★
Echt vakwerk geleverd bij het vernieuwen van de volledige elektrische installatie. De samenwerking was betrouwbaar en aangenaam. ElektricienProf is absoluut aan te raden.
Arie Burgman
★★★★★
Ik wilde een inductiekookplaat laten aansluiten en kreeg vooraf een offerte die voordeliger was dan die van andere aanbieders. Na het maken van een afspraak werd alles perfect geïnstalleerd.
Veelgestelde vragen over groepenkast uitbreiden
Wat is de levensduur van een groepenkast?
Waarom zou je een extra groep moeten installeren?
Het uitbreiden van je groepenkast is over het algemeen een haalbare taak, maar het betekent niet dat je automatisch meer stroom krijgt. In Nederland is de standaardspanning 230 volt en de hoofdzekering is meestal 25 ampère. Dit betekent dat je met de standaardinstellingen maximaal 5750 Watt kunt gebruiken (230V x 25A).
Hoeveel groepen kunnen er maximaal in mijn meterkast worden geplaatst?
Je kunt tot maximaal 12 groepen in je meterkast installeren. Dit is vooral relevant voor grotere woningen met een hoog stroomverbruik. Als je niet zeker weet hoeveel groepen je precies nodig hebt, neem dan gerust contact met ons op. Wij geven je graag deskundig advies op maat.
Hoeveel groepen heb je nodig in je meterkast?
- Meterkast met 4 groepen: Dit is gebruikelijk voor huishoudens met een beperkte hoeveelheid elektrische apparatuur. Het is meestal voldoende voor een standaard huishouden.
- Meterkast met 5 groepen: Deze biedt iets meer capaciteit dan de 4 groepen en is vaak geschikt voor kleine huishoudens met apparaten zoals een wasmachine en vaatwasser, mits goed verdeeld.
- Meterkast met 7 groepen: Vaak gekozen door grotere gezinnen of huishoudens die bijvoorbeeld een elektrische auto hebben. Dit biedt voldoende capaciteit voor een gemiddeld verbruik.
- Meterkast met 8 groepen: Dit komt vaak voor bij gezinnen die veel gebruik maken van zwaardere elektrische apparaten, vooral als deze apparaten gelijktijdig worden gebruikt.
- Meterkast met 11 of 15 groepen: Minder gebruikelijk, maar handig voor grote villa’s of huizen waar veel stroomverbruik is. Dit type meterkast biedt een hoge mate van flexibiliteit en capaciteit.
Wanneer moet je je groepenkast uitbreiden?
Als je in een ouder huis woont, is je groepenkast mogelijk nog ingesteld op een tijd zonder moderne apparaten zoals drogers of vaatwassers. Nu we echter veel meer elektrische apparatuur gebruiken, zoals stofzuigers en föhns, en in de toekomst wellicht nog meer energie zullen verbruiken met dingen zoals elektrisch koken, elektrisch rijden of zonnepanelen, is een uitbreiding noodzakelijk.
Elk krachtig apparaat zou idealiter zijn eigen aparte groep moeten hebben. Tegenwoordig hebben de meeste groepenkasten tussen de 6 en 12 groepen, terwijl oudere huizen vaak met slechts 3 groepen toekomen. Bij een tekort aan groepen kunnen de stoppen doorslaan en kan er kortsluiting ontstaan, wat niet alleen schadelijk voor je apparaten is, maar ook gevaarlijk kan zijn.
Het is dus een goed idee om je groepenkast uit te breiden of te vervangen. Raadpleeg een expert voor professioneel advies en een veilige oplossing.
Wat is het verschil tussen een 1-fase en 3-fase aansluiting in je groepenkast?
Leid een extra groep tot meer stroom in je huis?
Het toevoegen van een extra groep aan je groepenkast betekent niet automatisch dat je meer vermogen krijgt. Het totale vermogen dat je kunt gebruiken, hangt af van de hoofdaansluiting en de zekeringen. Wat een extra groep wel doet, is het vermogen beter verdelen. Door een extra groep toe te voegen, verdeel je de belasting van je apparaten over meerdere groepen. Dit zorgt voor een gelijkmatiger verdeling en voorkomt overbelasting.
Is het verplicht om een hoofdschakelaar te hebben in Nederland?
In Nederland is het niet altijd verplicht om een hoofdschakelaar in je meterkast te hebben. Volgens de NEN 1010-8 regels moet je echter wel een hoofdschakelaar installeren in de volgende situaties:
- Voor woningen waarvan de bouwvergunning na 2005 is verleend.
- Voor woningen die na 2005 aanzienlijke wijzigingen hebben ondergaan aan de elektrische installatie of groepenkast.
- Bij een 1-fase groepenkast zonder aardlekschakelaar met 6 groepen of installatieautomaten.
- Bij een 1-fase groepenkast die meerdere aardlekautomaten bevat.
- Bij een 3-fase groepenkast is een hoofdschakelaar altijd verplicht.
Kan ik mijn groepenkast zelf uitbreiden?
Hoeveel tijd kost het om mijn meterkast uit te breiden?
Bij het uitbreiden of vervangen van je groepenkast moet je rekening houden met een tijdelijke stroomonderbreking van enkele uren. Gewoonlijk duurt het proces om je meterkast uit te breiden of te vervangen een halve dag.
Daarom kies je voor ons
Kies voor ElektricienProf als je op zoek bent naar een betrouwbare elektricien die kwaliteit en expertise levert. Met meer dan 15 jaar ervaring in het vak staan onze professionals klaar om elke elektrische uitdaging aan te pakken, van eenvoudige reparaties tot complexe installaties. We werken snel, nauwkeurig en tegen eerlijke tarieven, zodat je verzekerd bent van een veilige en duurzame oplossing. Bij ElektricienProf staat klanttevredenheid voorop, en daarom bieden we uitstekende service op maat. Vertrouw op ons voor al je elektrische behoeften!